vineri, februarie 29, 2008
0

În ultimele zile, au apărut în mass-media mai multe materiale privind o presupusă decizie a Curţii de Apel Bucureşti prin care s-ar obliga la eliminarea simbolurilor religioase din scoli, conform unei recomandări a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) stimulată de mai multe organizaţii ateiste sub pretextul "discriminării copilului". Ca părţi ale societăţii civile responsabile, implicate direct în trei din cele patru procese intentate CNCD, dezminţim în totalitate această dezinformare, ajunsă în presă, din păcate, fără a fi verificată temeinic.
   Până în prezent nu s-a redactat nici o hotărâre judecătorească în cadrul "Proceselor Icoanelor". Asociaţia Civic Media, Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România şi Asociaţia Pro Vita se află încă în proces cu CNCD, ca şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării, urmând să meargă mai departe, la Înalta Curte, în cazul unei decizii negative.
Mai mult, reamintim presei şi opiniei publice că hotărârea CNCD nr. 323 / 21.11.2006 cu privire la prezenţa simbolurilor religioase în şcoli nu are titlu de obligativitate fiind doar o RECOMANDARE, în caz contrar CNCD putând să fie foarte uşor contestat ca intrând în zona ilegală a neconstituţionalităţii, ceea ce oricum s-ar putea întâmpla, cât de curând.
Conform legilor existente în România, icoanele sau orice alte simboluri religioase rămân în şcoli atâta timp cât vor dori comunităţile locale, elevii, părinţii şi profesorii. Nimeni şi nimic nu pot obliga comunităţile locale să acţioneze împotriva interesului lor şi a dreptului constituţional şi universal la libera exprimare şi la propria credinţă.
    Amintim şi că atât Comisiile de Învăţământ din Parlamentul României, cât şi principalele sindicate din învăţământ, reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării, precum şi cei ai tuturor cultelor religioase majore din România, ortodocşi, catolici, mozaici şi musulmani, s-au împotrivit acestui atac la adresa valorilor naţionale, mascat sub invenţia corectitudinii politice şi pretinsa apărare a drepturilor omului. Mai amintim că la "Coaliţia pentru respectarea sentimentelor religioase" au aderat peste 2.500 de personalităţi ale lumii culturale, profesori şi elevi şi peste 150 de organizaţii ale societăţii civile.
   Totodată, atragem atenţia că mai multe dintre organizaţiile care susţin eliminarea icoanelor din şcoli, împotriva interesului copilului şi a majorităţii absolute a acestei ţări, au foşti sau actuali angajaţi în Colegiul Director CNCD, dovedind astfel existenţa unei acţiuni bazate pe conflict de interese şi trafic de influenţă, împotriva interesului naţional. Solicităm presei să expună aceste ramificaţii pe baza propriilor anchete şi să evite pe viitor colportarea de informaţii neverificate.

Sursa: http://radio.trinitas.ro/

0 comentarii: