luni, februarie 02, 2009
0
Sursa: 

Joi, 29 ianuarie 2009, Preasfinţitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, a săvârşit, împreună cu părintele paroh Mihai Marius Hornicar, Vecernia Mare de praznicul Sfinţilor Trei Ierarhi în parohia ortodoxă românească „Naşterea Maicii Domnului şi Sfinţii Cuvioşi Nicodim cel Sfinţit de la Tismana şi Ioan Iacob de la Neamţ” din Copenhaga, Danemarca. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt referitor la ”Cultura discernământului la Sfântul Ierarh Vasile cel Mare şi ceilalţi sfinţi capadocieni”. 
Vineri, 30 ianuarie 2009, Preasfinţia Sa a slujit Dumnezeiasca Liturghie în aceaşi parohie din Copenhaga, apoi a avut o întrevedere cu Episcopul romano-catolic de Copenhaga, Czeslaw Kozon, care a pus la dispoziţia comunităţii parohiale române din Copenhaga un locaş de închinare. 
Sâmbătă, 31 ianuarie 2009, Preasfinţitul Părinte Macarie a săvârşit Sfânta Liturghie în nou înfiinţata parohie ortodoxă românească „Intrarea Maicii Domnului în Biserică şi Sfinţii Ierarhi Pahomie de la Gledinul Bistriţei şi Ioan de la Râşca şi Secu, Episcopii Romanului” din oraşul Aalborg, Danemarca. Împreună cu Preasfinţia Sa au slujit şi preoţii români din Copenhaga şi Århus, iar părintele Gheorghe Bighiu a fost instalat în noua sa funcţie de preot paroh pe seama credincioşilor din Aalborg şi împrejurimi, care l-au primit cu multă dragoste şi bucurie. 
Duminică, 1 februarie 2009, Preasfinţitul Părinte Macarie a oficiat Sfânta Liturghie tot pe coasta de est a Peninsulei Iutlanda din Danemarca, în nou înfiinţata parohie ortodoxă „Izvorul Tămăduirii şi Sfintele Cuvioase Parascheva, Teodora de la Sihla şi Ana de Novgorod” din oraşul Århus, unde a fost instalat paroh părintele Mihai Radu Crăciunescu. În după amiaza aceleiaşi zile, Preasfinţitul Macarie i-a vizitat pe elevii români care studiază la Colegiul Agricol din localitatea Borris, de pe coasta de vest a Peninsulei Iutlanda. Cu această ocazie, s-a săvârşit Slujba Sfeştaniei şi au fost binecuvântate sălile de curs, sala de mese şi internatul în care locuiesc aceştia. Părintele Paroh Crăciunescu a fost însărcinat să asigure asistenţa duhovnicească tinerilor români din acest colegiu.
Astăzi, 2 februarie 2009, de Praznicul Întâmpinării Domnului, Preasfinţitul Părinte Macarie va sluji Dumnezeiasca Liturghie în parohia „Izvorul Tămăduirii şi Sfintele Cuvioase Parascheva, Teodora de la Sihla şi Ana de Novgorod” din oraşul Århus.

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

0 comentarii: