luni, februarie 23, 2009
0
Ieri, 22 februarie a.c., în „Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi”, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a resfinţit biserica parohiei Valea Timişului din Protopopiatul Caransebeş. Aflată în apropierea municipiului Caransebeş, parohia Valea Timişului este una dintre localităţile importante din Banatul Montan şi în acelaşi timp, o parohie cu tradiţie în Episcopia Caransebeşului. Recunoscută pentru hărnicia şi credinţa locuitorilor ei, parohia Valea Timişului îşi păstrează cu sfinţenie tradiţiile şi obicieiurile. 
Totodată, în ultima perioadă, preotul paroh Ioan Lupa şi cei 431 credincioşi au întreprins eforturi de a reda bisericii parohiale strălucirea de odinioară, astfel că prin binecuvântarea lui Dumnezeu şi a Chiriarhului, biserica a fost restaurată atât în interior, cât şi în exterior. Biserica şi-a reprimit strălucirea restaurării prin slujba de resfinţire a bisericii, oficiată de către Întâistătătorul Eparhiei, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, care a înnoit şi pecetluit primenirea sfintei mese, deteriorate în timp. După oficierea slujbei de resfinţire a bisericii s-a săvârşit dumnezeiasca Liturghie arhierească, în cadrul căreia Chiriarhul a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh Ioan Lupa, care în ultima perioadă, alături de credincioşii săi a depus eforturi deosebite pentru a reînfrumuseţa biserica parohială.
După cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a mulţumit atât preotului paroh, dar mai ales credincioşilor, pentru dragostea de care au dat dovadă prin susţinerea efortului de a rectitori biserica pe care înaintaşii lor au construit-o cu multă râvnă.
Sărbătoarea de la parohia Valea Timişului s-a încheiat tradiţional prin participarea tuturor credincioşilor la agapa dragostei frăţeşti.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

0 comentarii: