sâmbătă, noiembrie 13, 2010
0
Sute de credincioși și credincioase din Arad și împrejurimi au participat aseară la slujba Vecerniei cu litie închinată prăznurii Sfântului Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului ce a avut loc la Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Treime din Arad (Catedrala Nouă). Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Seviciu Arhiepsicopul Aradului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după care a avut loc sfințirea unui chivot, ce va păstra împărtășania pentru cei bolnavi și a baldachinulului pe care vor fi depuse spre închinare racla cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur.
După oficierea slujbei de seară, soborul împreună cu credincioșii adunați au început procesiunea de înconjurare a catedralei cu racla cu moaștele acestui mare sfânt, teolog și ierarh al Bisericii ce a fost purtată pe umeri de către patru preoți în fruntea cărora se aflau studenți teologi ce purtau icoana sfântului.
După revenirea în catedrală racla cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur a fost deschisă și depusă spre închinare pe baldachinul special pregătit pentru aceasta.
Evenimentele dedicate prăznuirii Sfântului Ioan Gură de Aur au continuat și astăzi, ziua sa de prăznuire, cu oficierea Sfintei Liturghii de către Întâistătătorul Eparhiei înconjurat de un  sobor de preoți și diaconi, urmând ca începând cu ora 17 să fie oficiată slujba Vecerniei urmată de Acatistul sfântului.

0 comentarii: