luni, ianuarie 31, 2011
0
Înaltpreasfințitul Părinte Bartolomeu Anania, mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului a trecut la cele veșnice în această seara la ora 19.25 conform comunicatului de presă Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Clujului, decesul survenind la secția de Terapie Intensivă a Clinicii de Chirurgie din Cluj-Napoca unde Înaltpreasfinția Sa a fost internat după revenirea de la clinica AKH din Viena.
Mitropolitul Clujului ar fi împlinit, în 18 martie, 90 de ani.
Redăm mai jos conținutul comunicatului de presă al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului și Clujului.

DUMNEZEU SĂ-L IERTE ȘI SĂ-L ODIHNEASCĂ

Cu regret şi durere în suflet, dar cu nădejdea în mila şi mângâierea care vin de la Dumnezeu, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului anunţă că în ziua de 31 ianuarie 2011, la orele 19.25, Părintele nostru, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Bartolomeu ANANIA, şi-a început călătoria spre Împărăţia Cerurilor. Decesul a survenit la Secţia de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca. Înconjurat de medici, prieteni, ucenici şi colaboratori apropiaţi, trupul Înaltpreasfinţitului Bartolomeu a cedat multiplelor afecţiuni care i-au marcat ultima perioadă de viaţă. Trupul celui care a fost timp de 18 ani Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului va fi depus în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, unde toţi cei care doresc îi vor putea aduce un ultim omagiu
Ziua înmormântării, în cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane, va fi anunţată ulterior. În toate aceste zile de doliu, ierarhii, clerul şi credincioşii Bisericii noastre vor înălţa rugăciuni pentru iertarea păcatelor şi dumnezeiasca fericire a sufletului nobil al Părintelui nostru Arhiepiscopul şi Mitropolitul Bartolomeu şi pentru veşnica sa odihnă în Împărăţia lui Dumnezeu, alături de aleşii Săi. Dumnezeu să îl odihnească în pace şi pe toţi cei îndureraţi să îi aline cu mângâierea Duhului Sfânt!

0 comentarii: